Cikkek - A kerület civil hangja

Mert fontos vagy, figyelünk rád, a kínálatot rád szabjuk.

Utazás az egyéni és közösségi érdekek körül, kerületszerte: MÁV-Aszódi – Pöttyös utca- Kerekerdő Park – Stúdió K – Kiserdő – Lónyay utca 26.  2020. október 15. adás.

Támogatotti státusz helyett partnerséget ígér a civileknek Ferencváros

Politikai Ideológiáktól mentes, valódi teljesítményeket díjazó, átlátható és pályázati úton kötött együttműködéseket és támogatásokat ígért a Ferencvárosért dolgozó civil szervezeteknek Döme Zsuzsanna alpolgármester a mostani kerületvezetés első, meghívásos Civil Kerekasztalán.

Kérdőívekben már jók vagyunk: Bakáts tér, Markusovszky tér – utak és lezárások

A Rádió9 immáron másodjára foglalkozott a Bakáts tér és környékének felújításával, átalakításával. 750 millió forintos költségvetésével jelenleg ez a kerület legnagyobb köztérfejlesztési projektje.

Ferencváros Budapest kulturális negyede?!

Karantén koncertek, művészeti  inkubátorház, alkotások a közterekre, óriásplakát pályázat. Csupa új kezdeményezés az önkormányzat kulturális szcénáján. A régiek is megmaradnak? Milyen kulturális koncepció érvényesül Ferencvárosban? A Rádió 9 szeptember 24-i műsorának első órájában Döme Zsuzsanna alpolgármester volt a vendége Bencsik Márta és Oláh Roland szerkesztőknek.

Képes útikalauz Ferenc téri időutazóknak

A Kortárs Építészeti Központ és a szervezésben résztvevő önkéntesek elkötelezett és kitartó munkájának köszönhetően idén sem marad a főváros Budapest 100 hétvége nélkül. (szeptember 19-20)

Aki szinte mindent tud Ferencvárosról: Gönczi Ambrus helytörténész

Talán még a ferencvárosiak közül is csak kevesen ismerik az egyik legkisebb helytörténeti gyűjteményt, mely 1998 ban alakult, és 2006 -ban költözött a mai helyére a Ráday u. 18. -ba, egy 1875-ben épült bérpalotába.

Karantén kapcsolatok – 40 év korkülönbséggel

Egy furcsa pár története, amelynek tagjai közt pont 40 év van. És egy történet, amelynek párhuzamosai az egykori Északi Járműjavítótól Középső-Ferencvárosig, Argentinából Budapestig futottak, hogy aztán 2020 tavaszán találkozzanak.

Ha nekem ki kell raknom a kottát, akkor befejezzük a kórusmunkát. – Interjú az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórus karnagyával

Milyen volt az élet Magyarország egyik leghíresebb kórusában? Hogyan fért meg egymás mellett a fegyelmezettség és a partneri tanár-diák kapcsolat? Berecz Péter B. Horváth Andrea KÓTA díjas karnaggyal készített interjút.

Blog helyett már saját honlapján a Kilencben az Élet

A Kilencben az Élet blog 2019 tavaszán indult, mától pedig honlapként működik tovább.  Minden korábbi cikküket áttöltötték a Kilencben az Élet blogról. A tartalom a régi, a forma viszont megváltozott.

Szerintem a magyarokban sok pozitív érzés van – beszélgetés Marcus Goldson brit képzőművésszel

Több mint kétezer képet készített Budapestről, vizuális naplójával 27 éve követi a budapesti mindennapokat. Marcus Goldson brit szobrász, festő képeivel sok helyen találkozhatunk, a kiállítások mellett nyomtatásban, képeslapokon is megjelennek alkotásai, amelyekről ismerős helyek és jellegzetes fővárosi alakok köszönnek vissza ránk.

Élő adás

Következő élő adás:
2020 október 29. 18.00.- 20.00.

Partnereink: