Cikkek - A kerület civil hangja

Hogyan alkalmazkodnak a ferencvárosiak a koronavírus-helyzethez?

Már javában készültünk a 2020. március 19-i műsorra, amelyben a Ferencvárosban sokak szerint „mostohagyereknek” számító Aszódi lakótelep problémáival készültünk foglalkozni, amikor beütött a korona! A helyzetre gyorsan reagáltunk és rádióműsorunkban azt mutattuk be, hogyan él Ferencváros a veszélyhelyzet kihirdetése után. Borbás Gabriella összefoglalója.

Ferencváros a koronavírus fogságában

A Rádió9 március 19-én ismét jelentkezik! Este 6 órától azt mutatjuk be, hogyan él Ferencváros a vészhelyzet kihirdetése után. Hogyan működik az otthoni iskola, a digitális oktatás, milyen tapasztalatai vannak a diákoknak, szülőknek.

Merre tovább, József Attila-lakótelep?

A Rádió9 2020. március 5-i műsorának második órájában Jancsó Andrea önkormányzati képviselővel és Stöckert Dávid helyi lakossal beszélgettek műsorvezetőink, Borbás Gabriella és Nemesné Singer Edina.  A műsor témája a József Attila-lakótelep állapota, s az oda tervezett önkormányzati beruházások voltak. A műsort a Mustra Delikátból sugároztuk.

Mi lesz veled, Bakáts tér? – „A Bakáts tér jelenlegi felújítási terve letűnt korok felvonulási tereire emlékeztet”.

A Rádió9 2020. március 5-i műsorának első órájában Árva Péter önkormányzati képviselő és Fleischer Judit helyi lakos, közösségi tervezési szakértő voltak Borbás Gabriella és Nemesné Singer Edina műsorvezetők vendégei.

ELTŰNŐ KÖZÖSSÉGI KERT, ÉS A TŰZVÉSZ MIATT ÚJJÁÉPÜLŐ MARKUSOVSZKY TÉR – RÁDIÓ9 2020.02.20. 1. ÓRA – ZÖLD FERENCVÁROS

Az Oláh Roland és Sarkadi Péter szerkesztette/vezette adás első órájának vendégei: Balassa Betti és Havasi Zoltán a Budapest Bike Maffiától.Ők a kerületben jelenleg még működő két közösségi kertről ill. az egyesület Seeds 4 Hope  című projektjéről beszéltek, amely a Táblás utcában lévő átmeneti szálló kertjében valósul meg. A második fél órában a Dunamelléki Református Egyházkerület részéről Mátyás Evelyn projektvezetővel, és Berzsák Zoltán építésszel az egy éve leégett Ráday utcai református  kollégium újjáépítéséről beszélgettünk. Az adás alatt végig jelen levő Reiner Roland, a kerületi környezetvédelmi politikáért is felelős alpolgármester hozzászólt a témákhoz.

Ha zöld kérdésekről van szó, akkor a civilek évekkel járnak a magyar állam vagy az önkormányzatok előtt – Rádió9 2020.02.20. 2. óra – Zöld Ferencváros

Reiner Roland alpolgármester mellett az Oláh Roland és Sarkadi Péter vezette adás második órájába új beszélgetőtársként Kovács Anna, a 10 millió fa Magyarországon kerületi csoportjának képviselője is bekapcsolódott.

Ferencváros zöld kérdései: tegye fel, az alpolgármester válaszol

Ferencváros zöldülése lesz a következő műsorunk témája. Február 20 (18.00 – 20.00) között a Bonbonier csokoládéműhely és galériából jelentkezünk. Ráday u. 25-27. Szerkesztő-mv. Oláh Roland és Sarkadi Péter. Kérdéseiket várjuk előzetesen emailban.

Volt, hogy a rendőr hozta be a klienst – áldozatsegítés itthon és Ausztráliában – RÁDIÓ9 2020. JANUÁR 23. – VÉDETT LAKÁSOK NYOMÁBAN 2. ÓRA

Milyen a kerületben, illetve az országban működő áldozatsegítő rendszer? Hogyan működnek együtt az állami, civil, hatósági szereplők? Ehhez képest hogy néz ki az áldozatsegítés Ausztráliában? Ezekről a kérdésekről esett szó a Rádió9 január 23-i adásának második órájában. Petrányi Orsolya áldozatsegítő szakember (Fehér Gyűrű), Gyürik Gábor ferencvárosi családsegítő, és Rákár-Szabó Natália, szociális munkás, pszichológus, tréner beszélgettek Barna Era, Bencsik Márta, és Nemesné Singer Edina műsorvezetőkkel.

A hálózatba szerveződés a legfontosabb… muszáj, hogy csatlakozzanak hozzánk más városok, … egyedül nem nagyon fogunk semmire menni. Rádió9 2020. január 23. – Védett lakások nyomában 1. óra

A Rádió9 2020. január 23-i műsorában a védett lakásokról és a családon belüli erőszak áldozatainak segítéséről beszélgettek Barna Era, Bencsik Márta és Nemesné Singer Edina műsorvezetők a meghívott vendégekkel: Baranyi Krisztina  polgármesterrel, Gedeon Andor igazgatóval, a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények (FESZGYI) vezetőjével és Csepregi János mentálhigiénés szakemberrel.

Védett lakások nyomában

Újra jelentkezünk! 2020. január 23-án 18:00-20:00 között a védett lakásokról és a családon belüli erőszak áldozatainak segítéséről beszélgetünk a Gát utcai templom gyülekezeti termében.

Élő adás

Következő élő adás:
2020 április 02. 18.00.- 20.00.

Partnereink: